• Producent: BROWIN
  • Kategoria: Pozostałe akcesoria do alkoholu
Pektoenzym
(dawniej pektopol)

BIOWIN


Opakowanie: 10ml



Pektoenzym to naturalny środek enzymatyczny, uzyskiwany przez izolację enzymów pektolitycznych z owoców. Usprawnia wyciskanie soku z owoców przy użyciu prasy do wyciskania owoców.


Sposób wykorzystania: Rozdrobnione owoce zalać niewielką ilością wody (1-3l/10kg). Temperatura wody powinna wynosić 40 o C dla owoców jagodowych, 80 o C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy. Po wymieszaniu i wystudzeniu (temp. Nie wyższa niżeli 40 o C) dodać preparat w ilości 2ml/10kg owoców. Całość pozostawić pod przykryciem, w ciepłym miejscu na 9 - 15 godzin. Po tym czasie można rozpocząć tłoczenie soku z owoców.


UWAGA: Należy przestrzegać zalecanych temperatur użytkowania preparatu, wyższe temperatury spowodować mogą jego dezaktywacje.


Po otwarciu Pektopol najlepiej przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu (około 4°C).

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe akcesoria do alkoholu