ZWILLING TWIN Plus - naczynie do wędzenia i gotowania na parze 28cm, 40999-028-0 Ocena produktu:

od 724,00 PLN

oszczędzasz do 2%

  • Producent: Zwilling
  • Kategoria: Pozostałe przybory kuchenne

Zwilling TWIN® Plus pakiet do wędzenia i gotowania na parze

pakiet do wędzenia i gotowania na parze niemieckiej firmy ZWILLING pozwala przygotować niezwykłe dania. Za pomocą tego zestawu, można wygodnie i łatwo wędzić w domu bez obawy o nieprzyjemny aromat dymu unoszący się w pomieszczeniu. Pachnące ziołami albo drewnem dania są gwarancją, iż goście wyjdą zadowoleni. Patelnia stworzona jest z wysokiej jakości szczotkowanej stali rdzoodpornej, niemal gładka jak satyna. Grube dno naczynia SIGMA Classic ekspresowo i równomiernie się nagrzewa. Pokrywa szczelnie przylega do garnka, by umożliwić oszczędne gotowanie z małą ilością wody. Uchwyty patelni oraz nie nagrzewają się w trakcie gotowania, a ich poręczny i praktyczny zarys zapewnia bezpieczne przenoszenie. Patelnię można wstawiać używać na dodatek w piekarniku. prosto się czyści, można dodatkowo myć w zmywarce.

zestaw gromadzi:

  • 1 × patelnia
  • 1 × blacha ociekowa
  • 1 × ruszt do grillowania
  • 1 × pokrywka

cechy:

  • wyprodukowany z najwyższej jakości stali rdzoodpornej 18/10
  • przeznaczony do wędzenia mięsa, ryb, owoców morza, warzyw czy serów
  • Uniwersalne naczynie, nadaje się ponadto do gotowania na parze
  • wyśmienity do przygotowywania zdrowych, niskokalorycznych potraw bez tłuszczu
  • adekwatny do każdej kuchenki w tym indukcyjnej
  • Gładka jak satyna powierzchnia
  • Grube dno SIGMA Classic odpowiednio rozprowadza i akumuluje ciepło
  • Masywna, nierdzewna pokrywka umożliwia oszczędne gotowanie z małą ilością wody
  • praktyczne, nienagrzewające się ucha ze stali rdzoodpornej zapewniające bezpieczne użytkowanie
  • Do wszystkich typów kuchenek, z płytą indukcyjną włącznie
  • Można używać jeszcze do pieczenia w piekarniku
  • oporny na zadrapania, higieniczny, nie wpływa na smak potraw
  • Zagięte krawędzie upraszczają wylewanie
  • Można myć w zmywarce do naczyń

Jak wędzić w naczyniu Zwilling?

  • Rozgrzać patelnię do wysokiej temperatury (około 230°C)
  • zmniejszyć temperaturę o około 40% - wsypać trociny ZWILLING. Dodać zioła, herbatę lub przyprawy, w zależności od smaku, jaki chcemy nadać wędzonym produktom. Stosowną ilością są 2 łyżki trocin (na około 20 minut, lekko wędzony smak), albo choćby 3 łyżki stołowe (wędzenie dłuższe niż 20 minut, solidnie wędzony smak).
  • Po rozgrzaniu z trocin inicjuje się uwalniać dym.
  • Przykryć trociny krągłą blachą z otworami po bokach.
  • Położyć na blasze ruszt z potrawą i przykryć patelnię pokrywą. Potrawy zaczynają się wędzić, kiedy pokrywka jest ciepła w dotyku.
  • Należy ponownie obniżyć temperaturę o około 50%. W celu osiągnięcia trafnych wyników nie należy podwyższać pokrywki w trakcie wędzenia (Pojawienie dymu oznacza, że temperatura jest zbyt wysoka i powinna zostać obniżona. Chcąc skrócić czas wędzenia należy pokroić potrawy na mniejsze kawałki albo plasterki)
  • Po upływie czasu wędzenia wyłączyć kuchenkę - pozostawić patelnię do ostygnięcia.
  • Po około 5min zdjąć pokrywkę - danie gotowe:)

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe przybory kuchenne